Balans tussen werk en privé.

Stress komt niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit. Werk je momenteel thuis en weet je niet goed de balans te vinden tussen werk en privé? Door het opschrijven van je probleem wordt het concreet en kan je het niet meer verbergen. Door je probleem te analyseren kom je erachter wat je niet zo handig doet, denk bijvoorbeeld aan teveel tijd besteden aan anderen. Als je weet wat de oorzaak van je probleem is, kan je aan de slag.

Het is interessant om ook de huishoudelijke taken eens onder de loep te nemen. Schrijf op hoeveel tijd je besteed aan bijvoorbeeld boodschappen doen en stofzuigen. Kan dit efficiënter? Laat je boodschappen thuisbezorgen en stofzuig 1 keer per week in plaats van 2 keer. Inzicht in je taken creëert immers ruimte in je hoofd en vermindert stress.

Zijn alle huishoudelijke taken duidelijk, dan kan je je nog afvragen of je werk kan uitbesteden aan een huishoudelijke hulp. Woon je niet alleen? Ga met elkaar in overleg om taken te verdelen. Je werkt dan samen aan hetzelfde doel en dat is goed voor de sfeer in huis.

Zoek je na dit verhaal ondersteuning of heb je nog vragen? Ik help je graag.

Foto: Lukas Bieri.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =

Call Now Button